El poble i les dones a l’Edat Mitjana

1_RecComunalpequeEl proper divendres 8 d’abril tindrà lloc a l’Ateneu anarquista la Hidra una xerrada que dóna continuitat al cicle, anomenat “La història que ens han amagat”, de xerrades-debats que vam presentar amb el propòsit de recuperar part de la nostra història. Com en tots els àmbits, els poders sempre ho han tergiversat tot en benefici dels seus interesos.

La xerrada, anomenada “El poble i les dones a l’Edat Mitjana” serà a les 18h i a càrrec d’un dels membres de “Reconstruir el comunal“. A partir de les 21h hi haurà sopador vegà!!

“Qui controla el passat, controla el futur; qui controla el present, controla el passat”, deia Orwell. La història l’escriuen els vencedors, i el que més es dóna a conèixer del nostre passat és la història de la dominació, dels poderosos, dels privilegis, dels noms propis, els pactes entre reis i senyors, les seves conquestes… En canvi, hi ha un gran desconeixement sobre les formes d’autoorganització, gestió col•lectiva de béns i suport mutu de les classes populars. Aquestes tradicions són una inspiració necessària de cara a pensar un futur que trenqui amb el sistema capitalista.

També hi ha una visió estereotipada sobre les dones del poble, sovint imaginades com sempre híper-sotmeses. Destapar la força, els coneixements i el rol de pes de les dones del poble en la història, i les condicions d’equitat establertes en molts moments, també pot ser una font important d’inspiració de cara a l’emancipació de les dones en l’actualitat.

Un membre de “Reconstruir el Comunal”

per Ateneu anarquista la Hidra
Correu-e: ateneuanarquistalahidra ARROBA riseup.net