Edició actualitzada 2018 (castellà)

Em complau molt anunciar-vos la publicació per Cauac Editorial Nativa d’una edició actualitzada del llibre “El comú català. La història dels que no surten a la història” en llengua castellana.

Aquesta edició compleix amb dues comeses:

La primera, una revisió del llibre que incorpora modificacions i alguns nous detalls. Tal com ja vaig anunciar en el capítol d’agraïments del llibre en català, aquest treball és un document viu, amb possibles noves actualitzacions o ampliacions, ja que des de la seva publicació a finals del 2015 he continuat estudiant sobre aquest tema. Per exemple, en aquesta nova edició s’han afegit dades històriques relacionades amb els béns comunals i assemblees populars d’aquelles poblacions catalanes que em van convidar a presentar el llibre i que no es feia referència a elles en aquest.

La segona, l’edició en castellà ha estat tot un repte, pel fet que és complex reflectir en un altre idioma les particularitats de la cultura popular catalana i especialment la terminologia de l’edat mitjana catalana, sense que perdi l’essència del llibre anterior i que a més la seva lectura sigui còmoda. Haig de donar les gràcies a l’equip que va iniciar la seva traducció de forma desinteressada. Un equip de persones que van creure més que jo en què això pogués dur-se a terme i que van donar un impuls al projecte. Sense ells aquest llibre no hauria vist la llum. La posterior fase de correcció, ampliació i maquetació també ha estat àrdua i ha durat més d’un any, treballant conjuntament amb Cauac. El meu agraïment a l’equip de Cauac, amb els quals he gaudit col·laborant i he après molt d’ells.

El llibre comença la seva distribució i es pot demanar en qualsevol llibreria. Si no tenen el llibre, normalment el demanen a les distribuïdores que el tinguin. A més es pot fer una comanda ja en la web de l’editorial Cauac. En els pròxims dies anunciarem noves presentacions.

Salut!